09:04:00

Chleb pszenno zytni z pomidorkami koktajlowymi i slonecznikiem

Serdecznie polecam mój nowy wytwór wyobraźni :) chlebek ma piękny kolor, świeży, bogaty smak i aromat. W TERMOMIXIE zrobicie go na prawdę baaardzo szybko.
Do upieczenie dwóch niewielkich chlebkow potrzebujemy:

ZACZYN:
30 g świeżych drożdży
90 g mleka
70 g zsiadlego mleka
200 g wody
2 łyżeczki cukru

Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, ustawiamy 37st/3min/obr.1

RESZTA SKŁADNIKÓW:
150 g mąki żytniej
490 g mąki pszennej
2 garście otrębów owsianych
1 garść ziaren słonecznika
4 pomidorki koktajlowe
30 g oleju rzepakowego
1 łyżeczka soli

Składniki wrzucamy w zachowane kolejności, ustawiamy 3min/zamknięta pokrywa/interwał.

Z ciasta formujemy dwa chleby, odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st przez 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 Mama Karmiąca całą rodzinkę , Blogger