10:48:00

Fasola w sosie pomidorowym

Ekspresowa fasolka w sosie pomidorowym może stanowić dodatek do obiadu lub angielskiego śniadania. :) Gęsta i aromatyczna potrawa dostarczy Wam wielu witamin i składników mineralnych, a przede wszystkim dobrze przyswajalnego żelaza! :)


Potrzebujemy:


W naczyniu rozgrzewamy oliwę i wsypujemy do niego posiekaną drobno cebulę. Podsmażamy ją.

Marchewkę ścieramy na tarce, na drobnych oczkach i dodajemy ją do cebuli. Kabanosy kroimy w małe kawałeczki i również wrzucamy do naczynia. Całość podsmażamy, aby uzyskać jak najwięcej smaku. Na koniec dodajemy odsączoną fasolkę, krem z czosnku i przyprawy. Smażymy około 5 minut.

Do naczynia dolewamy passatę pomidorową i dusimy wszystko razem około 5 minut.



1 komentarz:

  1. mniam, prawie jak kultowa fasolka po bretońsku :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 Mama Karmiąca całą rodzinkę , Blogger